18 Şubat 2010 Perşembe

Evinize Çiçeklerle Gelen Ferahlık ve Huzur

Eviniz de kullanım alanlarının ferahlığı ve canlılığı sağlandıkça evde geçirilen zamanlarda daha keyifli ve mutlu olabilirsiniz. Dekorasyonda çiçeklere önem verebilirsiniz. Her ortama uygun çiçek ve salon bitkilerini uygun yerlere yerleştirebilirsiniz. Yaşam alanınızı seraya çevirmek de hem sağlık açısından hem de kullanışsızlığından doğru olmayacaktır.

Uygun seçimler ve dekorasyonlar ile oturma ve yatak odaları, banyo ve mutfakları çiçeklerle süsleyebilir havanın değiştiğini de görebilirsiniz. Salonda her yere uzanmış dallarıyla sarmaşıklar size sıkıntı verebilir. Oturma odaları için çiçeksiz yeşil bitkiler, irili ufaklı bitkilerin aranjesi ile hoş görünümler oluşturulur. Bitkilerin yapraklarının halı ile uyumlu renkte olması da gözlerinizi yormayacaktır.

Yatak odası için yapma çiçek

Yatak odaları için canlı çiçekler gece karbondioksit yaydığından sağlığınız için solunumu sakıncalıdır. Sabah uyandığınızda gözünüze ilk çarpan canlı görünümlü çiçeklerse pırıl pırıl bir güne mutlu şekilde uyandığınız hissiyle enerjiniz yükselir. Odanızın rengine ve zevkinize uygun çeşitli renklerde kuru çiçekleri yerleştirebilirsiniz.

Koridorlara kuru çiçek

Eviniz de güneş alan yerlere çiçekli bitkiler konulmalı. Eğer koridor gün ışığı almıyor ve loş ışık varsa bu ortamlarda yaşayabilecek yeşil yapraklı bitki ve duvarlara asılmış kuru çiçekler daha uygundur. Kapıyı açtığınızda konuklarınızı çiçeklerle döşeli bir yerde karşılamanız olumlu bir etkiye neden olur. Yüzlerde ki gülümsemeye yansıyacağından emin olabilirsiniz.

Mutfağa menekşe ve kaktüs

Ev kadınları vaktinin çoğunluğunu mutfakta geçirirler. Bu nedenle mutfaklarınızda uygun yerlere yerleştirilmiş çiçekler hem sizin havanızı olumlu hale getirir hem de cıvıl cıvıl görünümler kazandırır. En uygun olan çiçekler ise çiçek açan ve fazloa büyümeyen küçük saksı çiçekleridir. Menekşeler küçük saksılarda yetişir ve sık sık çiçek açar, ayrıca kullanmadığınız ya da sapları kırılan porselen fincanlar içinde çok hoş görünürler. Kaktüsler de mutfaklar için çok uygundur.

Nem sevenler banyoya

Banyolar karanlık hatta loş ve nemli ortamlardır. Gün ışığı almadan nemli ortamlarda canlı kalabilen çiçekler vardır. Banyolarınız için tercih edebilirsiniz.

11 Şubat 2010 Perşembe

Bahçe Dekorasyonu İçin Öneriler

Şehir hayatının tüm olumsuzlukları hemen hemen herkesi rahatsız ediyor, bu yüzden değilmidir bulunan ilk fırsatlarda doğal hayata kaçışlar. Teknolojinin bu kadar çok hayatımıza girmesi, betonlaşmış çevre ve kalabalıklar aynı zamanda inanılmaz gürültüler… Gerçekten dayanmak çok zor. Son yıllarda yerleşim alanlarının şehir dışına kaymaları da bu yönde olumsuzluklardan uzaklaşma amaçlıdır.

Tertemiz bir hava, sessizlik ve küçücük de olsa bahçeli evin verdiği huzur… Hayal etmesi dahi inanılmaz. Toprak ve çiçeklerle uğraşmak terapi gibidir insanlara. Bilirsiniz eskiler yani dedelerimiz anneannelerimiz bizim yaşlarımızda daha sağlıklı olduklarını söylerler hep, hatta bir çoğu için genç yaşlı ifadeleri kullanılır. Bunun sebebi elbette ki doğal hayatı yaşamış olmalarıdır. Bizler toprakla uğraşmak şöyle dursun belki yakın zamanda çevremizde huzur veren yeşil renkli o güzelim ağaçları bitkileri göremeyeceğiz. Nefes alabilmemiz için buna izin vermemeliyiz, bizlerin bu yöndeki çabaları inanın çok büyük etken olacaktır.

Doğadan uzaklaşmamak sağlığımız için ne kadar da önemli. İşte bu anlamda bahçelerimizde vakit geçirebiliriz. Daha kaliteli bir hayat için sizler de bahçelerinizi özel alanlara çevirebilirsiniz. Türlü bitki ve çiçekleri kendiniz dikip yetiştirdiğinizde sizdeki olumlu etkisini hayata bakışınız ile fark edebilirsiniz. Düzenlediğiniz bahçelerinizde sevdiklerinizle hoş vakitler geçirebileceğiniz toplantılar, partiler organize edebilirsiniz, enerjiniz yükselir. Bu hoş vakitler için öncelikle doğru bahçe dekorasyonunu yapmalısınız. Dekorasyonda kullanılacak mobilyalar, aksesuarlar ve modern eşyalar ile kendi tarzınızı yaratabilir ve huzur ortamları oluşturabilirsiniz.

En doğru en güzel dekorasyonları oluşturabilmek için çok iyi düşünmelisiniz. Aacele etmeyin, araştırın ve kendinize sorun… hangi tarzda dekorasyon olabilir? Bahçenin hangi bölümlerinde değişiklik yapılabilir? Belki kitap okuyabileceğiniz sakin bir köşe yapabilirsiniz kendiniz için ya da güneş alan kısımlarında bir köşeye hamak kurabilir ve hamakta uzanarak gözlerinizi kapatıp huzuru hissedebilirsiniz. Belki de güneşlenmek isteyebilirsiniz. İç açıcı bir görüntü istiyorsanız bir bölümünde çiçekler yetiştirebilirsiniz.

Kolay işlenir ve doğal olması sayesinde en çok tercih edilen dekoratif bahçe malzemeleri ahşaptır, hem uyumlu bir görünüm sergileyerek huzuru da hissettirir. Ancak ahşap malzemelerin kullanımında nem ve yağmura dikkat edilmesi gerekiyor. Korunaklı uygun bölümlere yerleştirebilirsiniz.

Eğer geniş bir bahçeniz varsa masa, sandalye ile birlikte aydınlatmada da ısı verecek aksesuarlar seçilebilir. Salıncak için de uygun bir yer bulabilirsiniz, çocuklarınız hatta kendiniz için de ara sıra eğlenceye vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Sadece sizin keyifli olabileceğiniz bahçe için birbirleriyle uyumlu aksesuarlar olmasına dikkat edebilirsiniz. Modern metal tasarımlardan da yararlanabilirsiniz yalnız bu malzemelerin de nemden korunması gerekiyor.

Plastikler çok fazlasıyla her yerde kullanılır oldu ne yazık ki… Doğal hayata verdiği zararları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Geri dönüşümsüz malzemedir plastik. Bahçe dekorasyonlarında da kullanabilirsiniz, diğer malzemelere nazaran çok da ucuz olması neden tercih ediliyor oluşunu açıklıyor. Ancak plastik malzemeler güneşten etkilenir ve sorun olabilirler, güneşten uzak tutarsanız bahçede güzel dekor oluşturabilirler.

kadınınfendi